Van Engelen Tandtechniek

Waarom tandartsangst niet meer nodig is

Geplaatst op

Een van de meest voorkomende angsten die mensen hebben is een bezoek aan de tandarts. We begrijpen het, maar we weten ook dat wegblijven van de tandartspraktijk vervelende gevolgen kan hebben voor je glimlach en gezondheid.

Miljoenen mensen zijn bang om naar de tandarts te gaan, zelfs voor eenvoudige reinigingen en onderzoeken. Maar er zijn meer redenen om te vrezen dat je NIET naar de tandarts gaat, als redenen om angst voor de tandarts te hebben. Hier zijn er drie:

1.      Schade door de tandarts te vermijden

Eventuele schade aan je tanden, door normale slijtage, infecties of verwondingen, zal erger worden als je er niet op tijd voor zorgt. Kleine gaatjes of scheurtjes verzwakken je tanden en kiezen, waardoor ze kwetsbaarder worden voor breuken. Gaatjes kunnen zodanig verergeren dat een standaard vulling niet genoeg is om het probleem op te lossen. Wanneer je de behandeling uitstelt, worden tandproblemen ernstiger en vervelender, vooral voor patiënten die al bang zijn om naar de tandarts te gaan.

2.      Tandvleesaandoeningen

Het grootste gebitsrisico waar we allemaal bang voor moeten zijn, is tandvleesaandoeningen. Daar zijn verschillende redenen voor:

  • Het kan zich over een lange periode onopgemerkt ontwikkelen.
  • Het staat bacteriële infectie toe om zich vrij te verspreiden.
  • Het kan je hele lichaam infecteren en aantasten.
  • Het is de belangrijkste oorzaak van het verlies van volwassen tanden.
  • Het laat zichtbare schade aan je tandvlees achter.

De enige manier om je tandvleesaandoeningen voor te blijven is door regelmatige reiniging bovenop je dagelijkse mondhygiëneroutine, zodat een mondhygiënist tandplak en tandsteen van je tanden kan verwijderen en er kan worden ingegrepen in de vroegste stadia.

3.      Tandheelkundige sedatie kan je angsten verlichten

Gelukkig zijn er hedendaags ook tandartsen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met angst: de angsttandarts. Een typische angsttandarts neemt extra tijd, maakt duidelijke afspraken en biedt de volgende sedaties aan:

  • Mondelinge sedatie
  • Ingeademde sedatie
  • IV Sedatie

Van lichte tot ernstige tandheelkundige angst, een angsttandarts heeft de verdovingsmethode om aan jouw comfortbehoeften te voldoen. Hij zorgt ervoor dat je volledig ontspannen bent tijdens de hele procedure, zodat je je geen zorgen hoeft te maken. Je krijgt vertrouwen in toekomstige afspraken en een gezondere mond en een mooie glimlach voor de rest van je leven!

Gerelateerde berichten

9 Tips voor een betere mondhygiëne

Tandheelkundige gezondheid is direct gerelateerd aan het algemene welzijn, daarom is het essentieel om een goede mondhygiëne te handhaven. Mensen...

Lees meer

Wat is tandplak?

Plaque is een kleverige, kleurloze verzameling van bacteriën die zich op de tanden vormt. Het zorgt ervoor dat de tanden “wazig...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden