Van Engelen Tandtechniek

5 nieuwe technologieën in de tandheelkunde

Geplaatst op

Nieuwe ontwikkelingen in de tandheelkunde helpen om mondgezondheidsproblemen vroegtijdig op te merken en ze beter te kunnen behandelen. Moderne technologieën maken de behandelingen eenvoudiger voor tandartsen en comfortabeler voor patiënten. In dit artikel behandelen we vijf nieuwe ontwikkelingen in de tandheelkunde. Wellicht ben je ze al eens tegengekomen in de praktijk van je tandarts?

1.      Invisalign®

Invisalign® levert beugels die transparant zijn en daardoor praktisch onzichtbaar. Stap voor stap brengen deze beugels het gebit in de gewenste stand. Het is een effectieve en comfortabele manier om je glimlach te verbeteren zonder het ongemak van zware, metalen beugels. Daarnaast zijn Invisalign® beugels gemakkelijk uitneembaar om schoon te maken en je kunt er vrijwel alles mee blijven eten.

2.      Digitale röntgenstralen

Digitale röntgenstralen zijn sneller en bevatten minder straling dan traditionele röntgenstralen. Nadat de tandarts een digitale röntgenfoto heeft gemaakt, verschijnt deze binnen enkele seconden al op het beeldscherm van de computer. Vervolgens kan de tandarts direct laten zien hoe gezond je mond is. Daarnaast hebben digitale röntgenstralen tot 90% minder straling dan traditionele röntgenstralen.

3.      VELscope

De VELscope is een speciaal type licht dat de tandarts in de mond van een patiënt zal schijnen om eventuele afwijkingen op te sporen. Deze nieuwe vorm van technologie wordt gebruikt om vroege vormen van kanker of ziekte op te sporen tijdens een screening op mondkanker.

4.      Lachgas

Lachgas en IV Sedatie-Nitroxide kan een patiënt kalmeren tot een punt waarop hij of zij ontspannen is, maar nog steeds in contact kan komen met de tandarts. IV sedatie zet een patiënt daarentegen in volledige slaap, zodat ze zich niet bewust zijn van wat er gebeurd is tijdens de behandeling. Dit wordt meestal aanbevolen voor patiënten die bang zijn om naar de tandarts te gaan of voor procedures die pijnlijk zijn, zoals het verwijderen van verstandskiezen.

5.      Lasers

Laser worden gebruikt om de efficiëntie van behandelingen te verbeteren en ze comfortabeler te maken, bijvoorbeeld bij het vullen van gaatjes, het verminderen van tandgevoeligheid, het wegwerken van tumoren en tanden bleken. Laser tandheelkunde is snel, pijnloos en kan elke vorm van bacteriën effectief verwijderen om verdere klachten of problemen te voorkomen.

Gerelateerde berichten

9 Tips voor een betere mondhygiëne

Tandheelkundige gezondheid is direct gerelateerd aan het algemene welzijn, daarom is het essentieel om een goede mondhygiëne te handhaven. Mensen...

Lees meer

Waarom tandartsangst niet meer nodig is

Een van de meest voorkomende angsten die mensen hebben is een bezoek aan de tandarts. We begrijpen het, maar we weten ook dat wegblijven van de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden