Van Engelen Tandtechniek

Verschillende soorten verdovingen bij de tandarts

Geplaatst op

Een bezoek aan de tandarts kan voor veel mensen een bron van angst, bezorgdheid en wanhoop zijn. Tegelijkertijd weet je al dat mondhygiëne van cruciaal belang is voor je algehele gezondheid en voor een mooie glimlach. Daarom wenden veel patiënten zich tot de narcose tandarts. In dit artikel gaan we in op de gebruikelijke vormen van tandverdoving die je kunnen helpen ontspannen.

Stikstofoxide sedatie

Stikstofoxide (“lachgas”) geeft bij inademing een gevoel van ontspanning en euforie. Je draagt een klein en comfortabel masker over je neus en ademt normaal. Het lachgas zal dan je angsten doen verdwijnen en je komt in een aangename en ontspannen toestand terecht. Zodra je tandheelkundige ingreep is voltooid, zal je tandarts meestal een straal zuivere zuurstof gebruiken om al het lachgas uit je systeem te spoelen. Nadat het masker is verwijderd, zal je niet langer verdoofd zijn en kan je normaal gesproken onmiddellijk rijden en weer aan het werk gaan. Lachgas is een goede keuze voor milde sedatie en kan de tandartsbezoeken voor de patiënt die zich zorgen of angsten maakt, aanzienlijk verbeteren.

Mondbewuste mondverzorging

Oraal bewuste sedatie is het proces van het nemen van een kleine pil die je in staat stelt om te ontspannen tijdens je tandheelkundige ingreep. Je kunt gewoon lekker in de tandartsstoel gaan liggen en je zult je prettig en slaperig gaan voelen; het kan zijn dat je achteraf het gevoel hebt dat je tijdens de ingreep sliep. Na de ingreep heeft de patiënt iemand anders nodig om hem of haar naar huis te brengen.

Combinatie van tandheelkundige sedatietechnieken

In gevallen waar je grotere hoeveelheden angst hebt of een zeer complexe procedure wilt doorlopen, kun je een mix van sedatietechnieken gebruiken. Door zowel lachgas als orale sedatie te mengen, kan je de hoogste niveaus van sedatie en ontspanning bereiken. Tijdens de ingreep worden al je vitale functies nauwlettend in de gaten gehouden door je tandarts.

Een bezoek aan een narcosetandarts kan geschikt zijn onder de volgende omstandigheden:

  • Je ervaart angst of angst bij het idee om naar de tandarts te gaan.
  • Je wilt dat er ingewikkelde procedures worden uitgevoerd, of meerdere procedures tijdens hetzelfde bezoek.
  • Je wilt volledige ontspanning voelen tijdens je bezoek.
  • Je hebt een hekel aan de geluiden in de tandartspraktijk.
  • Je vindt het moeilijk om verdoofd te raken door traditionele verdovingsmiddelen.
  • Je hebt moeite om je kaak open te houden, of je hebt moeite om je kaak open te houden, of om gemakkelijk te kokhalzen.

Hoewel de tandheelkunde voor sommige mensen zorgwekkend kan zijn, kan tandverdoving die angsten helpen verminderen en je in staat stellen om de zorg te ervaren die je wilt ontvangen. Informeer bij je tandarts of de verdovingstechnieken geschikt zijn voor jou.

Gerelateerde berichten

Tips voor een gezond gebit tijdens het ouder worden

Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam op veel manieren. Onze mondgezondheid is daar geen uitzondering op. Oudere volwassenen kunnen te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden