Van Engelen Tandtechniek

Tips om je tandenborstel schoon te maken

Geplaatst op

Je gebruikt jouw tandenborstel om voedselresten van je tanden en kiezen te verwijderen, maar zelden maak je jouw tandenborstel schoon. Het reinigen van een tandenborstel is een van de essentiële aspecten van mondhygiëne die je helpt tanden beschermt tegen bacteriën.

Tandenborstels zijn ongetwijfeld een vruchtbare broedplaats voor veel bacteriën en virussen die griep, longontsteking en verkoudheid veroorzaken. Het is daarom aan te bevelen om je tandenborstel om de twee maanden te vervangen. Elke tandarts in Amsterdam zal dat bevestigen.

Hieronder vind je een lijst met eenvoudige tips om jouw tandenborstel schoon te maken.

Tandenborstel schoonmaken voor een gezond gebit

Spoel je tandenborstel voor en na elk gebruik. We spoelen allemaal onze tandenborstels na het tandenpoetsen, maar het goed spoelen met heet water, zowel voor als na het poetsen, is een manier om bacteriën te verwijderen. Het warme water reinigt en doodt effectief de bacteriën die zich vermenigvuldigen in jouw tandenborstel. Je kunt zelfs je vingertoppen gebruiken om de borstelharen zachtjes te masseren terwijl je ze met heet water schoonmaakt om ze goed te reinigen.

Ontsmettingsmiddel

Ontsmettingsmiddel is een handige manier om bacteriën op de tandenborstel te doden.

Vermijd het bewaren van een tandenborstel in een bakje

Een bakje kan een bron van bacteriën zijn, die eenvoudig op je tandenborstel terecht kunnen komen. Zo’n bakje veel onzuiverheden en verontreinigende stoffen bevatten als het niet goed wordt gereinigd.

Plaats de borstel rechtop

Plaatsing van de tandenborstel in een pot of houder is cruciaal. Plaats de borstel rechtop zodat het overtollige water uit de borstelharen kan weglopen.

Deel de tandenborstel nooit met anderen

We zijn het wel eens met het idee van delen en de voordelen ervan, maar het delen van jouw items zoals de tandenborstel zal jouw geliefde nooit ten goede komen. In plaats daarvan worden ziektekiemen en infecties overgedragen. Zorg ervoor dat iedereen een aparte tandenborstel in huis heeft, zelfs als hij/zij 3 jaar oud is.

Gerelateerde berichten

Elektrische tandenborstels: Zijn ze het waard?

Eerder was de belangrijkste beslissing bij de aankoop van een tandenborstel om te kiezen voor zacht, medium of hard. Tegenwoordig zijn er tientallen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden