Van Engelen Tandtechniek

Tandabces voorkomen: informatie en tips

Geplaatst op

Het doel is om van de infectie af te komen. Om dat te doen kan de volgende dingen doen:

  • Antibiotica: Als de infectie zich langs de abcesplaats naar je kaak of verder in je lichaam heeft verspreid, zul je ze waarschijnlijk krijgen. Ze genezen de abces echter niet.
  • Extractie: Als de tandarts de tand niet kan redden, moet deze eruit komen.

Wortelkanaal: je hebt misschien gehoord over deze gebruikelijke manier om een abces te behandelen. Het is de beste manier om je tand te redden. De tandarts boort in de tand en reinigt het vruchtvlees van binnenuit en de wortelkanalen die naar beneden in het tandvlees lopen. Hij vult en verzegelt de lege ruimtes. je krijgt een vulling of een kroon. De gerestaureerde tand ziet er net zo uit als alle andere tanden en kiezen. Houd er rekening mee dat als een abces breekt, de pijn zal verzachten, maar dat je nog steeds een behandeling van een tandarts of nodig hebt.

Kan het worden voorkomen?

Neem deze eenvoudige stappen om je tanden en tandvlees gezond te houden:

  • Laat je tanden en kiezen regelmatig controleren en reinigen. Tandartsen raden aan zeker 2 keer per jaar langs te gaan bij de tandarts.
  • Poets je tanden twee keer per dag gedurende twee minuten met een fluoridetandpasta.
  • Floss dagelijks om moeilijk bereikbare plekken tussen je tanden en tandvlees te reinigen.
  • Maak zo snel mogelijk een afspraak met de tandarts als je een losse of gebarsten tand hebt. Hoe langer je hiermee rondloopt hoe groter de kans op een abces.
  • Beperk suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken. Snoepjes en frisdrank leiden tot gaatjes, die een abces kunnen veroorzaken. Probeer gewoon gezond te eten en drinken dit zorgt ook voor je algehele gezondheid.
  • Minder snacks tussen de maaltijden door. Probeer overdag minder snacks te eten.

Gerelateerde berichten

Wat zijn de oorzaken van en oplossingen voor kaakklachten?

Als u met klachten aan de kaak te maken krijgt kan dat ernstige gevolgen hebben voor uw gebit. De symptomen zijn in de meeste gevallen hetzelfde en...

Lees meer

Gewoontes die slecht zijn voor je tanden

Om je tanden goed te houden is goed poetsen en regelmatig de tandarts bezoeken niet genoeg. Het is ook belangrijk om op te letten met wat je eet en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden