Van Engelen Tandtechniek

Alles over de mondzorg voor ouderen

Geplaatst op

Als je ouder wordt verandert niet alleen je lichaam, maar ook je eetgewoontes en je gebit. Het blijft belangrijk goed voor je mond en je gebit te zorgen. Blijf ook 2x per jaar naar de tandarts in Capelle aan den IJssel en regelmatig naar de mondhygiëniste gaan. Ook bij een kunst- of klikgebit raden we aan regelmatig naar de tandarts te gaan. De tandarts kan dan goed zien of alles nog goed zit en of je tandvlees nog steeds gezond is. 

Wat verandert er dan in de mond? 

Wanneer je ouder wordt heb je vaak meer en sneller kans op het krijgen van problemen met het gebit en/of je tandvlees. Dit komt omdat de gezondheid van het gebit erg samenhangt met de algehele gezondheid en je medicijn gebruik. Medicatie heeft vaak invloed op de speekselproductie, waardoor de natuurlijke bescherming van je gebit afneemt. Hierdoor heb je een groter risico op problemen met het gebit en/of het tandvlees, zoals tandbederf, ontstekingen en aandoeningen aan de slijmvliezen. 

Draag je een kunstgebit? 

Wanneer je een kunstgebit hebt, is het belangrijk om ook naar de tandarts te blijven gaan. Je gebit moet namelijk wel goed blijven zitten. Dit is niet altijd het geval, omdat je kaakbot kan slinken. Er bestaan tegenwoordig zelfs tandartsen die zich speciaal richten in mondzorg voor ouderen. Deze mensen hebben hiervoor een extra 2 jarige opleiding gevolgd. 

Hoe houd je je mond als oudere goed schoon? 

Ook als je ouder bent dien je 2x per dag je tanden te poetsen, omdat je als oudere misschien minder goed je tandenborstel kunt vasthouden of echt goed kracht kan zetten, raden we altijd een elektrische tandenborstel aan. Aanvullend raden we altijd aan ragers, tandenstokers of flosdraad te gebruiken, zo ook als je ouder wordt. Je tong kun je eventueel nog poetsen met je tandenborstel of een speciale tongschraper. 

Gerelateerde berichten

Tips voor een gezond gebit tijdens het ouder worden

Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam op veel manieren. Onze mondgezondheid is daar geen uitzondering op. Oudere volwassenen kunnen te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden