Van Engelen Tandtechniek

Wat is een angsttandarts?

Geplaatst op

Het is niet gek als je ertegenop ziet om naar de tandarts te gaan. Er zijn heel veel mensen die bang zijn voor de tandarts. De meeste mensen hebben een angst voor pijn bij de tandarts. In deze blog hebben we het over angsttandartsen en wat zij doen.

Wat doet een angsttandarts?

Zo een tandarts neemt veel meer tijd om de patiënten echt op hun gemak te laten voelen, dan een normale tandarts doet. De arts neemt dan ook uitgebreid te tijd om te weten wat alle wensen en behoeften zijn van de patiënt. Voordat zo’n arts met de behandeling aan de slag gaat, legt hij/zij stap voor stap uit wat er tijdens de behandeling gaat gebeuren. De patiënten krijgen vaak de mogelijkheid om tussendoor met de behandeling te stoppen. Een angsttandarts gebruikt twee verschillende manieren van verdoven. De eerste manier is het verdoven met lachgas, lachgas zorgt er nauwelijks voor dat de pijn wordt afgenomen, hierdoor wordt er vaak een extra verdovingsmiddel toegediend. De tweede is narcose, de patiënten worden de hele behandeling in slaap gehouden. Hierdoor merk je niks van de ingreep

Bang voor de tandarts?

Veel mensen die bang zijn voor de tandarts hebben de dergelijke angst opgelopen in hun jeugd. Latere pijnlijke ervaringen kunnen ook de oorzaak zijn van de angst voor de tandarts. Dit kunnen bijvoorbeeld pijnlijke behandelingen zijn waarbij er misschien wat mis is gegaan. Veel mensen brengen desondanks hun angst voor de tandarts, toch vaak een bezoekje. Als je het fijn vindt zou je de tandarts kunnen vragen wat hij/zij precies gaat doen tijdens de behandeling of spreek een bepaald stopteken af. Op deze manier behoud je toch nog een beetje de controle.

Tandartsfobie

Wanneer je echt last hebt van een tandartsfobie en je durft echt niet naar de tandarts kan je de volgende dingen doen: probeer met anderen in je omgeving te praten. Zij kunnen je namelijk steun bieden en je helpen met het overwinnen van je angst. Vraag of je één van je familieleden of partner mee naar binnen mag nemen, veel mensen worden hier rustiger van. Maar een eerste afspraak en zorg ervoor dat dut een controleafspraak is. Op deze manier kan je kennismaken met de tandarts en ben je er zeker van dat er niks zal gebeuren.

Over ons

Lees onze blogs over de interessante ontwikkelingen in de tandtechniek.

Contactgegevens

Via info @ vanengelentandtechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden